Hotel

Hotel Belagrita is een mooi 4-sterrenhotel in het bruisende Durres. De kamers zijn ruim en voorzien u van al het nodige comfort.

Voor de kleinsten is er een leuke speeltuin, terwijl de ouderen zorgeloos kunnen genieten in de aan de bar, in het restaurant of lokale wijnen proeven in de degustatieruimte. De accommodatie verzorgt elke ochtend een continentaal ontbijt en een ontbijtbuffet.

Dit hotel is een zeer goede deal prijs/kwaliteit!

Omgeving

Berat ligt centraal langsheen de Albanese kustlijn, ca. 100 kilometer ten zuiden van Tirana en aan de oevers van de Osum-rivier. Berat is een sfeervolle en pittoreske stad met een rijk cultuurhistorisch centrum.

Het historische centrum behoort tot de oudste van Albanië en bestaat uit 2 wijken: Mangelem en Gorica, met elkaar verbonden door een schitterende brug. Wist u dat de stad in de oudheid Antipatreia werd genoemd? De eerste sporen van beschaving zouden dateren uit de periode 2600 v. Chr. Later werd de stad Pulcheriopolis genoemd, naar de keizerin Aelia Pulcheria, keizerin van het Byzantijnse rijk, om zo uit te groeien naar 1 van de belangrijkste Albanese steden van het Ottomaanse rijk.

Vandaag wordt Berat de stad van Duizend Ramen genoemd, vanwege de vele huizen waarvan de ramen uitkijken op de Osum-rivier.

Breng zeker een bezoekje aan het aan het Kasteel van Berat!

De andere (vooraanstaande) bezienswaardigheden in de regio zijn:  de tunnel uit de Koude Oorlog, de Oude Bazaar, het Etnografisch museum en het Oorlogsmuseum.

Wij bezorgen u graag een offerte op maat. Stuur uw aanvraag naar info@croatiaexperience.be en u ontvangt uw offerte binnen de 4 uur!

Graag vermelding van:
– exacte periode (van… tot…)
– aantal volwassenen, aantal kinderen (met vermelding van leeftijd)
– gewenste formule (kamer met ontbijt, halfpension, volpension, all-in*)
– transport (eigen vervoer, vliegtuig met transfer of huurauto)