Hotel

Hotel Triglav is gevestigd boven het roeicentrum van Bled, op 1,5 km van het centrum van Bled. U kunt eenvoudig naar het centrum wandelen via een pad langs de oevers van het meer.

Alle kamers en suites hebben een comfortabele inrichting met tal van voorzieningen, zoals airconditioning. Ze bieden een prachtig uitzicht op het meer.

Het hotel beschikt over een à-la-carterestaurant,1906 Bled. Dit restaurant serveert Sloveense Nouvelle cuisine en wordt geleid door een van de beste chef-koks van Slovenië. Verder heeft het hotel een pianobar, een wijnkelder en een lounge met open haard.

Daarnaast vindt u bij Triglav Bled een modern spacentrum. In het hotel kunnen bruiloften, jubilea en zakenlunches voor maximaal 70 personen worden georganiseerd. Ook biedt het hotel een Sloveense culinaire workshop aan.

Omgeving

Het meer van Bled is misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van Slovenië. Na één blik op het meer en de omgeving te hebben geworpen, snapt u waarom. In een bergachtig landschap ligt een prachtig meer met middenin een super schattig eilandje. Op de oever torent een indrukwekkend kasteel over het meer uit en op het water dobberen er een aantal zwanen rond.

Het stadje bij het meer van Bled is helemaal gericht op het toerisme. U vindt er gezellige restaurants, souvenirwinkels en een klein strandje. Croatia Experience is met een fiets het meer rond geweest en dat is ontzettend leuk om te doen. Denk echter niet dat u hier een dag mee bezig bent: als u zonder stoppen fietst, bent u na een uur het meer wel rond. Gelukkig is het achterland ook prachtig en is het zeker de moeite waard om er een dag met de fiets op uit te trekken.

Er is een geweldig uitzichtpunt op het meer van Bled dat u absoluut niet mag missen. Als u het meer rond wandelt (of fietst) komt u op een bepaald moment bij een klein strandje en een camping uit. Loop hier langs en u ziet aan de rechterkant een pijl op een strook gras met daarachter een pad omhoog. Dit is het pad dat u moet hebben.

De klim naar boven duurt ongeveer een half uur. Af en toe gaat het pad vrij steil omhoog, maar het adembenemende uitzicht vanaf de top maakt de inspanning meer dan goed. Vanaf hier kijkt u neer op het meer van Bled en het eilandje in het midden. Echt een super fotogeniek plekje!

Als u na deze hike nog niet moe bent, kan u ervoor kiezen om naar het kasteel van Bled te lopen. Volgens oude bronnen stamt dit kasteel uit de 11e eeuw, waarmee het de oudste vesting van Slovenië is. Bij het kasteel hebt u, naast een prachtig uitzichtpunt, ook een museum. Hier leert u meer over de geschiedenis van dit bijzondere gebouw. Kunt u geen genoeg krijgen van het uitzicht? Dan kan u ervoor kiezen om te eten in het bijbehorende restaurant.

Wij bezorgen u graag een offerte op maat. Stuur uw aanvraag naar info@croatiaexperience.be en u ontvangt uw offerte binnen de 4 uur!

Graag vermelding van:
– exacte periode (van… tot…)
– aantal volwassenen, aantal kinderen (met vermelding van leeftijd)
– gewenste formule (kamer met ontbijt, halfpension, volpension, all-in*)
– transport (eigen vervoer, vliegtuig met transfer of huurauto)
 

Alvast bedankt!