Hotel

Hotel Spledor & Spa is een schitterende accommodatie waar uw genot centraal staat. Gelegen op 150m van het strand, biedt hotel Splendor & Spa ruime kamer, uitgerust met airco, tv, alsook een mooie uitgeruste badkamer.

U kan tevens gebruik maken van het buitenzwembad, het fitness centrum en de wellness. Voor de kinderen is er een speeltuin. Tenslotte heeft het hotel een eigen à-la-carterestaurant waar men u een mix van nationale en internationale gerechten serveert .

Het centrale busstation bevindt zich op 1,5 km afstand en het stadscentrum van Dhermi ligt op 2 km van de accommodatie.

Omgeving

Dhermi ligt in het zuiden van Albanië, aan de Adriatische zee, ongeveer 40 kilometer in noordwestelijke richting vanaf Sarande. Ook Vlore ligt op ca. 40 kilometer afstand, zij het in zuidelijke richting. Dhermi en Vlore worden van elkaar gescheiden door het magnifieke Llagona-gebergte, wat vanaf het strand voor een uniek uitzicht zorgt.

Het stadje Dhermi bestaat eigenlijk uit 2 delen. Vooreerst is er het lager gelegen kustgebied met de stranden, boulevards, hotels, restaurants, bars en enkele clubs. Het hoger gelegen deel is authentieker, wat voor een leuke afwisseling zorgt.

Het oude dorp Dhermi is gebouwd op een heuvel met een hoogte van 200 meter, in de uitlopers van het Keraunisch gebergte.  

Ten noorden van Dhermi ligt tevens het dorpje Palase, aan de voet van de Llogara pas en bij het nationale park. Toeristen in het gebied komen vooral uit Albanië zelf en uit de buurlanden, de laatste jaren zijn de wegen van Vlore naar Dhermi en van Sarande naar Dhermi verbeterd waardoor het toerisme aanmerkelijk is toegenomen. De officiële taal is Albanees maar er wordt ook wel Grieks en Engels gesproken. 

Bezienswaardigheden in de omgeving zijn onder andere een aantal kerken waarvan sommige met mooie fresco’s, het Gjipe strand en de piratengrot. Er zijn langgerekte zand- en kiezelstranden, over een lengte van ruim 5 kilometer.

Het Gjipe strand wordt vaak het mooiste strand van de Albanese Rivièra genoemd. Het is 1  van de meest ongerepte stranden met fijn wit zand!

Wij bezorgen u graag een offerte op maat. Stuur uw aanvraag naar info@croatiaexperience.be en u ontvangt uw offerte binnen de 4 uur!

Graag vermelding van:
– exacte periode (van… tot…)
– aantal volwassenen, aantal kinderen (met vermelding van leeftijd)
– gewenste formule (kamer met ontbijt, halfpension, volpension, all-in*)
– transport (eigen vervoer, vliegtuig met transfer of huurauto)

Alvast bedankt!