Appartement

De accommodatie is voorzien van een flatscreen-tv. Sommige accommodaties hebben een terras en/of balkon met uitzicht op de bergen. Elke accommodatie heeft een eigen badkamer met een douche. Beddengoed wordt verstrekt.

Apartments Malo Selo heeft ook een seizoensgebonden buitenbad. Voor een drankje kunt u terecht in de eigen bar. De accommodatie verzorgt ook lunchpakketten.

De accommodatie biedt watersportfaciliteiten en fietsverhuur. De accommodatie biedt autoverhuur en in de omgeving kunt u uitstekend paardrijden. In de omgeving kunt u diverse activiteiten ondernemen, zoals snorkelen, windsurfen en duiken. Cavtat ligt op 33 km van Apartments Malo Selo. De dichtstbijzijnde luchthaven is Tivat, op 13 km van Apartments Malo Selo.

Omgeving

De pittoreske oude stad van Herceg Novi vormt al eeuwenlang de zgn. “poort van de Baai van Kotor”. Het is de “jongste” verblijfplaats aan de kust van Montenegro en werd in 1382 gesticht door Stefan Tvrtko I Kotromanic.

De plaats heette aanvankelijk  Sveti Stefan (opgedragen aan de eerste martelaar van het christendom) en diende als concurrerende handelshaven van het (nu Kroatische) Dubrovnik (Ragusa), waar voornamelijk zout werd verhandeld. Al snel wijzigde de naam van de nieuwe nederzetting naar Novi, wat nieuw betekent.

Door het woelige verleden kende de stad verscheidene heersers, dewelke telkens hun eigen stempel drukten op de architectuur van de stad. U vindt onder andere Venetiaanse, Spaanse, Franse, Oostenrijkse, Turkse, Habsburgse en Russische invloeden.

De oude stad bestaat uit gezellige steegjes, rijk versierde kerken en een centraal plein met een mooie klokkentoren, Tora of Sat Kula. In de stad zijn 4 forten gebouwd, waarvan de Kanli Kula het grootste is. In deze amfitheatervormige burcht worden in de zomer vaak voorstellingen, concerten en festivals georganiseerd. Een ander fort, Forte Mare, dient als openlucht bioscoop.

Het achterland van de stad wordt gevormd door het zuidelijkste en hoogste punt van de Dinarische Alpen, het Orjen gebergte, met als hoogste top een piek van 1895 meter. De Orjen is een populaire plek voor wandelaars, fietsers, paragliders, etc.

Herceg Novi heeft, gezien haar ligging, een subtropisch microklimaat. Tijdens het voorjaar en gedurende de zomer en het najaar schommelt de temperatuur van het zeewater tussen 22 en 28 graden, waardoor het ruim 5 maanden per jaar heerlijk is om te zwemmen.

Langsheen de kust loopt een 7 kilometer lange wandelboulevard, omgeven door mediterrane en subtropische plantengroei: palmbomen, mimosa, camelia, kiwi, kaki, citrusvruchten en de magnolia zorgen voor een aangename schaduw.

Wij bezorgen u graag een offerte op maat. Stuur uw aanvraag naar info@croatiaexperience.be en u ontvangt uw offerte binnen de 4 uur!

Graag vermelding van:
– exacte periode (van… tot…)
– aantal volwassenen, aantal kinderen (met vermelding van leeftijd)
– gewenste formule (kamer met ontbijt, halfpension, volpension, all-in*)
– transport (eigen vervoer, vliegtuig met transfer of huurauto)

Alvast bedankt!