Hotel

Alle kamers hebben een flatscreen-tv met satellietzenders en een eigen badkamer. Tot de extra’s behoren badjassen en slippers. Sommige kamers beschikken over een comfortabele zithoek.

Er is een 24-uursreceptie aanwezig. Gasten kunnen gratis gebruikmaken van fitnessfaciliteiten. Tegen een toeslag kunt u tevens massages boeken.

Hotel Plaza Tirana bevindt zich op 100 meter van de klokkentoren en op 200 meter van het Nationale Theater van Opera en Ballet. De dichtstbijzijnde luchthaven is Tirana, 14 km verderop.

Omgeving

De kleurrijke stad Tirana is sinds 1920 de hoofdstad van het land. Tirana was toen een nietsbeduidende en kleine stad, maar werd tot hoofdstad benoemd na een overeenkomst tussen het noorden en het zuiden.

In de loop van de 20e eeuw is de stad echter uitgegroeid tot een van de belangrijkste steden Albanië. Er wonen intussen meer dan 600.000 mensen in Tirana.

De stad ligt aan de twee rivieren: de Tiranë en de Läne, op ongeveer 40 kilometer afstand van de kuststad Durrës.

Tot 1991 had het communisme nog veel invloed op de stad, maar sindsdien is Tirana getransformeerd tot een moderne stad met gekleurde gebouwen, drukbezochte pleinen en fijne wandelpaden. In het centrum van Tirana zijn de regering, de volksvergadering (het parlement) en het presidentieel paleis gevestigd.

Het Skanderbegplein is het bekendste plein. Hier staat het standbeeld van de held van Albanië: Skënderbej.

De bekendste en populairste wijk van Tirana is Blloku, waar veel bars, winkels en entertainment aanwezig zijn. Het is tevens de duurste wijk. Er zijn weinig parkeerplaatsen in Blloku, maar de wijk is eenvoudig te voet of met het openbaar vervoer te bereiken. Ga bijvoorbeeld met Unaza, de buslijn van Tirana die rondjes maakt door de stad. Ten slotte heeft Tirana ook een dierentuin en een botanische tuin, welke vlak bij elkaar liggen.

Wij bezorgen u graag een offerte op maat. Stuur uw aanvraag naar info@croatiaexperience.be en u ontvangt uw offerte binnen de 4 uur!

Graag vermelding van:
– exacte periode (van… tot…)
– aantal volwassenen, aantal kinderen (met vermelding van leeftijd)
– gewenste formule (kamer met ontbijt, halfpension, volpension, all-in*)
– transport (eigen vervoer, vliegtuig met transfer of huurauto)

Alvast bedankt !